Bedrijfswagen leasen of kopen?
Bedrijfswagen leasen of kopen?

Bedrijfswagen leasen of kopen?

Wat is het verstandigst; een bedrijfswagen kopen of leasen? Als zelfstandige, ZZP’er of starter kunnen we ons voorstellen dat u worstelt met deze vraag. U heeft een bedrijfswagen of bestelbus nodig hebt om uw dagelijkse werkzaamheden te doen; zonder geschikt vervoer geen business!

Logisch dat u niet alleen de beste vervoersoplossing zoekt, maar ook financieel de juiste keuze wilt maken. Terug naar de vraag. Wat is slimmer: een bedrijfsauto of bestelwagen kopen of toch leasen? Wij zetten de alternatieven en de voor- en nadelen voor u op een rij.

Bedrijfswagen kopen: de voor- en nadelen

Wanneer u een bedrijfswagen koopt, is deze meteen van u. Dat kan een belangrijk voordeel zijn wanneer het bezitten van een voertuig u een prettig gevoel geeft. Een tweede voordeel is dat u een bus of bedrijfswagen volledig naar eigen smaak en voorkeuren kunt bestellen of uitzoeken. Tot in de kleinste details kunt u bij de dealer opties bestellen of de auto laten inrichten. Precies zo dat de bestelauto of bedrijfswagen voldoet aan al uw eisen. Het kopen van een bedrijfswagen heeft echter ook nadelen, namelijk:

 • U doet een directe cash out uit uw onderneming. Het aankoopbedrag ziet u nooit meer terug op uw rekening en kunt u dus niet meer aanwenden als werkkapitaal voor bijvoorbeeld groei, financiering van andere objecten of onverwachte uitgaven bij calamiteiten of tegenvallers.
 • U zal moeten wachten totdat uw bedrijfswagen wordt geleverd en dat kan enkele weken tot zelfs maanden duren. Tot die tijd heeft u ongetwijfeld een alternatief nodig en ook dat kost geld.
 • Al het risico voor onderhoud, schade en pech ligt bij u. En het is lastig om van tevoren in te schatten welke onkosten u kunt verwachten.
 • Administratief moet u flink wat regelen, zoals de verzekering, het inboeken en betalen van de facturen voor bijvoorbeeld onderhoud etc. Ook het onderhoud zelf, bandenwissels en eventuele reparaties kosten veel tijd, bijvoorbeeld wanneer u uw bedrijfswagen moet halen en brengen. En heeft u tijdens deze periode wel vervangend vervoer?

Bedrijfswagen leasen: de voor- en nadelen

Een alternatief voor het kopen van een bedrijfsbus of bedrijfswagen, is het kiezen voor operational lease of financial lease. De Operational lease mogelijkheid is zonder twijfel duidelijker, flexibeler en zorgelozer dan kopen. Vandaar dat veel (grote) bedrijven voor deze vorm kiezen. Bij Financial lease heeft u eindelijk hetzelfde eindresultaat als een bedrijfswagen kopen. De auto wordt in het begin economisch van u en na betaling van de laatste slottermijn helemaal van u. U heeft bij beide leasevormen geen last van financiële druk en kunt u zich richten op uw onderneming. Dit zijn enkele van de voordelen wanneer u kiest voor het leasen van een bedrijfswagen:

 • Kostenbeheersing
  Een bedrijfsauto leasen lijkt misschien in eerste instantie duurder dan kopen, maar u betaalt bij het operational leasen geen extra kosten voor onderhoud, belasting, verzekeringen afschrijving, rente en vervangend vervoer. Dit houdt de kosten beheersbaar en u komt niet voor verrassingen te staan. Bij financial lease betaalt u een vast maandbedrag, u dient hierbij echter zelf te zorgen voor verzekeringen, onderhoud, belastingen en vervangend vervoer. U profiteert bij ons tevens van de laagste prijsgarantie. Wij kopen bedrijfswagens in grote aantallen in waardoor we u van de hoogste korting kunnen voorzien. Zulke hoge kortingen krijgt u niet bij de dealer.
 • Geen risico
  Een bedrijfswagen leasen betekent dat u zonder financieel risico mobiel bent. U heeft geen last van (hoge) rekeningen voor onderhoud en/of reparatie. Ook als blijkt dat de restwaarde van de bedrijfswagen na een paar jaar lager is dan verwacht heeft u daar geen last van. De kosten voor onderhoud, reparatie evenals het “restwaarde risico” zijn bij operational lease voor de leasemaatschappij. 

  Dit in tegenstelling tot een zelf aangekochte bedrijfswagen. Daar liggen deze kosten volledig bij de eigenaar van de bedrijfswagen. In dat laatste geval kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Daarnaast heeft u een beperkte tijd garantie. Na afloop van de garantieperiode moet u eventuele reparaties zelf betalen. Ook moet u dan zelf zorgen dragen voor vervangend vervoer.
 • Vervangend vervoer
  U heeft een belangrijke afspraak en uw bus of bestelwagen start niet meer? Wanneer u operational least via Bedrijfswagenleasing beschikt u direct over vervangend vervoer bij onderhoud, pech of schade. Ook wanneer u in het buitenland zaken doet, hoeft u zich geen zorgen te maken. Pechhulp is inbegrepen in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft u geen kosten voor de reparatie. Bij Financial lease is deze regeling uitgesloten en dient u zelf te zorgen voor vervangend vervoer.
 • Restwaarde
  Bij Operational lease levert u aan het eind van uw leaseperiode de bedrijfswagen weer in. U hoeft zich niet druk te maken over de verwachte opbrengst van de auto. Wanneer u een bedrijfswagen zou kopen, blijft de verwachte opbrengst altijd onzeker. Ook zult u de auto zelf moeten verkopen of inruilen. Ook bij een financial lease blijft de opbrengst van uw auto onzeker.
 • Geen administratie
  Bij Bedrijfswagenleasing snappen we dat u als ZZP’er, starter of zelfstandig ondernemer niet zit te wachten op extra administratie. U ontvangt van ons daarom één keer per maand een factuur met alle benodigde informatie. Hierop staan de leasekosten, wegenbelasting en verzekeringen gespecificeerd voor operational lease.
 • Flexibele leaseperioden 
  Als ZZP’er of ondernemer kan het voorkomen dat uw bedrijf zich zo snel ontwikkelt dat er, misschien tijdelijk, behoefte ontstaat naar een tweede bedrijfswagen. Geen probleem, bij bedrijfswagenleasing.nl hanteren we flexibele leaseperioden die starten vanaf één maand bij operational lease.

Persoonlijk advies

Wanneer u kiest voor leasing via Bedrijfswagenleasing.nl bent u verzekerd van een persoonlijke contact. Vanwege onze ruime ervaring in de autobranche kunnen we u van uitgebreid en eerlijk advies voorzien. Wij zijn objectief, omdat we niet merk of importeur gebonden zijn. Onze medewerkers in Geldrop en Oss ontvangen u van harte voor een persoonlijke afspraak. Ook telefonisch of via e-mail beantwoorden we graag al uw vragen.

Kortom, Shortlease heeft voordelen die u niet ervaart wanneer u een bedrijfswagen koopt. Voor ZZP’ers en ondernemers een ideale stap naar een bedrijfswagen zonder de risico’s en zorgen.

Meer informatie

Bent u na het lezen van dit artikel al overtuigd van de voordelen van leasen? Ons uitgebreide aanbod aan bedrijfswagens doet de rest.

Bent u benieuwd hoe anderen denken over Bedrijfswagenleasing ? Eerdere gebruikers gingen u voor en lieten onafhankelijke reviews achter.

Categorieën
Shortlease Ford Transit Custom L1H1
Shortlease Ford Transit Custom L1H1
Vanaf 599,- p/mnd
Gesloten bestelwagen
Direct rijden!
Shortlease Renault Trafic Dubbele Cabine
Shortlease Renault Trafic Dubbele Cabine
Vanaf 629,- p/mnd
Dubbele cabine
6 pers.
Open WhatsApp
Hulp nodig?
Bedrijfswagenleasing
Welkom bij Bedrijfswagenleasing. Waarmee kunnen we u van dienst zijn?