APK van uw bedrijfswagen
APK van uw bedrijfswagen

APK van uw bedrijfswagen

Niets is zo vervelend als pech onderweg krijgen met uw bedrijfswagen. In het ergste geval op de vluchtstrook wachten op de pechhulp. Het is extra vervelend als u daardoor ook nog eens een belangrijke opdracht moet verzetten of afbellen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen! Daarom is het aan te raden om tijdig uw APK te laten uitvoeren.

APK van uw bedrijfswagen is bij ons standaard inbegrepen

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is in het leven geroepen ter bevordering van de verkeersveiligheid. Ook wordt aan het milieu gedacht door de uitlaatgassen te controleren op uitstoot schadelijke stoffen.

Tijdens de APK wordt er gekeken of de bedrijfswagen aan de veiligheids- en milieueisen voldoet die in Nederland wettelijk vastgesteld zijn. Werken de remmen nog naar behoren? Hebben de banden nog genoeg profiel? Hoe is het gesteld met de verlichting? Dit zijn allemaal punten die gecontroleerd worden tijdens de keuring.

Vanaf wanneer moet u de keuring inplannen?

Wanneer moet uw leaseauto gekeurd worden? Dit is afhankelijk van de leeftijd van uw bedrijfswagen en het soort brandstof. Rijdt uw bedrijfswagen op benzine? Dan moet u de eerste APK na vier jaar inplannen. Vervolgens moet de leasewagen om de twee jaar gekeurd worden. Vanaf acht jaar moet de wagen jaarlijks gekeurd worden. Rijdt uw bedrijfswagen op diesel? Dan is de keuring na drie jaar verplicht. Auto’s die op diesel rijden moeten vervolgens ieder jaar gekeurd worden. Is uw bedrijfswagen reeds gekeurd? Ga dan uit van de datum op het laatste keuringsrapport. Voor deze datum moet uw bedrijfswagen opnieuw gekeurd zijn. U kunt de APK vervaldatum ook controleren op de site van de RDW: www.rdw.nl

APK voor uw leaseauto?

Wanneer u een bedrijfswagen leaset bij Bedrijfswagenleasing.nl, bent u zelf verantwoordelijk voor het laten keuren van uw bedrijfswagen. U krijgt van ons bericht wanneer de APK uitgevoerd moet zijn. Het is aan u om de APK met onze werkplaats in te plannen. Vervolgens wordt de APK voor uw bedrijfswagen door onze collega’s ingepland.

Laat uw bedrijfswagen tijdig keuren!

Rijden zonder geldige APK is strafbaar in Nederland. Plant u de keuring van uw leasewagen niet tijdig in, waardoor u een boete krijgt? Helaas is deze boete dan voor uw eigen rekening. Is het weer tijd om uw wagen te laten keuren? Maak dan tijdig een afspraak. Heeft u vragen met betrekking tot de APK van uw bedrijfswagen? Neem dan contact met ons op.

Categorieën
Shortlease Volkswagen Transporter L2H1
Shortlease Volkswagen Transporter L2H1
Vanaf 669,- p/mnd
Gesloten bestelwagen
Direct rijden!
Shortlease Peugeot Expert L2H1
Shortlease Peugeot Expert L2H1
Vanaf 609,- p/mnd
Gesloten bestelwagen
Open WhatsApp
Hulp nodig?
Bedrijfswagenleasing
Welkom bij Bedrijfswagenleasing. Waarmee kunnen we u van dienst zijn?