NEDERLANDS GROOTSTE SPECIALIST IN LEASING VAN BEDRIJFSWAGENS
ALL-INCLUSIVE LEASEN, ZONDER ZORGEN !
Header BedrijfswagenLeasing

Bedrijfswagen leasen of kopen: wat is goedkoper?

Kan ik nu het beste een bedrijfswagen kopen of leasen? U heeft een bedrijf, bent zzp’er of starter en stelt zichzelf deze vraag, omdat u een bedrijfsauto of bestelbus nodig hebt om uw dagelijkse werkzaamheden te doen. Zonder geschikt vervoer geen business! Logisch dat u niet alleen de beste vervoersoplossing zoekt, maar ook financieel de juiste keuze wilt maken. Terug naar de vraag. Wat is slimmer: een bedrijfsauto of bestelwagen kopen of toch kiezen voor leasing? Wij zetten de alternatieven en de voor- en nadelen voor u op een rij.Bedrijfswagen kopen: de voordelen en nadelen

Wanneer u een bedrijfswagen koopt, is die meteen van u. Dat kan een belangrijk voordeel zijn wanneer het bezitten van een voertuig u een prettig gevoel geeft. Een tweede voordeel is dat u een bus of bedrijfswagen volledig naar eigen smaak en voorkeuren kunt inrichten. Tot in de kleinste details kunt u bij de dealer opties laten doorvoeren en ervoor zorgen dat de bestelauto of bedrijfswagen voldoet aan al uw eisen. Het kopen van een bedrijfswagen heeft echter ook nadelen, namelijk:

 • U doet een directe cash out uit uw onderneming. Het aankoopbedrag ziet u nooit meer terug op uw rekening en kunt u dus niet meer aanwenden als werkkapitaal voor bijvoorbeeld groei, financiering van andere objecten of onverwachte uitgaven bij calamiteiten of tegenvallers.
 • U zult moeten wachten totdat uw bedrijfswagen wordt geleverd en dat kan enkele weken tot zelfs maanden duren. Tot die tijd heeft u ongetwijfeld een alternatief nodig en ook dat kost geld.
 • Al het risico voor onderhoud, schade en pech ligt bij u. En het is onmogelijk om van tevoren in te schatten welke kosten u zult krijgen.
 • Administratief moet u flink wat regelen, zoals verzekeringen, inboeken van facturen voor onderhoud enzovoorts. Ook onderhoud en reparaties kosten veel tijd, bijvoorbeeld wanneer u uw bedrijfswagen moet halen en brengen. En heeft u tijdens deze periode wel vervangend vervoer?


 • Bedrijfswagen leasen: de voordelen en nadelen

  Een alternatief voor het kopen van een bus of bedrijfsauto, is het kiezen voor operational lease van uw bedrijfswagen. Deze optie is zonder twijfel zorgelozer, duidelijker en flexibeler dan kopen. Bovendien heeft u met een goed leasecontract geen last van financiële druk en kunt u zich richten op uw onderneming.

  Klantbeoordelingen

  Feedback / reviews
  © BedrijfswagenLeasing.nl. Alle rechten voorbehouden. Getoonde prijzen zijn op basis van 72 maanden / 10.000 km, exclusief btw en basis uitvoeringen.