Alle veelgestelde leasevragen op een rijtje

Een contract afsluiten

 • + Ik ben een startende ondernemer, kan ik ook leasen?

  Ook starters kunnen bij ons een bedrijfswagen leasen! Een uniek voordeel van BedrijfswagenLeasing is dat wij u zowel een Operational Lease als een Financial Lease kunnen aanbieden. Vraag gerust een offerte aan!

 • + Ik heb een BKR-codering, kan ik dan wel een bedrijfswagen leasen?

  Ja, wij hebben ons eigen unieke acceptatie beleid ontwikkeld en sluiten een BKR notering op voorhand zeker niet uit.

 • + Wat is de minimale looptijd van een contract?

  Samen met u bepalen we de minimale looptijd. Na deze looptijd kunt u de auto indien gewenst gewoon door blijven rijden. Bij alle contracten geldt dat, hoe langer u leaset, hoe lager het maandtarief.

 • + Wat is de levertijd van een bedrijfswagen?

  Wij streven ernaar om een leaseauto met 5 tot 10 werkdagen te leveren. Mocht de gewenste leaseauto niet per direct leverbaar zijn, dan voorzien wij u tussentijds van een 'voorloopauto'.

 • + Welke informatie heeft bedrijfswagenLeasing nodig?

  Wij hanteren onze eigen acceptatie criteria, vaak is er niet meer nodig dan alleen een uittreksel KvK en een geldig legitimatie-of rijbewijs.

 • + Wat is de minimale leeftijd om een auto te leasen bij Bedrijfswagenleasing?

  De minimale leeftijd om een auto te leasen bij BedrijfswagenLeasing is 18 jaar.

 • + Hoelang dien ik mijn rijbewijs te hebben voordat ik een auto kan leasen bij Bedrijfswagenleasing?

  Direct na het behalen van uw rijbewijs kunt u een auto leasen bij BedrijfswagenLeasing.

 • + Kan ik ook een brandstofpas nemen bij mijn leasecontract?

  U kunt een brandstofpas aanvragen door contact met ons op te nemen.

 • + Wat gebeurt er na het einde van mijn leaseovereenkomst?

  Na afloop van uw Operational Lease contract dient u de auto weer in te leveren in dezelfde staat waarin u de auto ontvangen heeft. Na afloop van een Financial lease overeenkomst is de auto ook uw juridisch eigendom en bent u volledig eigenaar. U kunt de auto blijven doorrijden, verkopen, of inruilen op een ander auto. De keuze is aan u.

 • + Kan mijn bedrijfswagen op locatie geleverd worden?

  Ja, tegen de kleine meerprijs van € 69,- kan uw leaseauto tijdens kantooruren op een door u gewenste locatie in Nederland worden afgeleverd.

Financial lease

 • + Wat zijn de voordelen van Financial Lease t.o.v. de andere bekende leasevormen?

  De 3 meest voorkomende leasevormen naast Financial Lease in Nederland zijn Operational Lease en Shortlease. Het grootste verschil met de twee andere leasevormen is dat u direct de eigenaar bent van de bedrijfswagen. Dit betekent dat uw onderneming in aanmerking komt voor diverse fiscale voordelen. Zo kunt u onder andere gelijk de BTW van de aanschafwaarde terugvorderen bij de belastingdienst. Nog een verschil is dat u bij Shortlease en Operational Lease te maken hebt met een jaarkilometrage, bij financial lease bent u vrij om zelf te bepalen hoeveel kilometers u wilt rijden. Na afloop van de leaseovereenkomst ook geen verrassingen; u bent dan namelijk direct eigenaar van de bedrijfswagen.

 • + Kan ik zonder eigen bedrijf ook gebruik maken van Financial Lease?

  Financial lease is een product specifiek voor de zakelijke markt. Als particulier kunnen we u helaas niet helpen.

 • + Is bij Financial Lease het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting ook inclusief?

  Nee, Financial Lease is de meest heldere lease vorm. Kosten voor onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting zitten hier niet in.

 • + Ben ik gelijk eigenaar van de bedrijfsauto?

  Vanaf het moment dat u de leaseovereenkomst aangaat, bent u economisch eigenaar van de bedrijfswagen. De rekening van de bedrijfswagen komt op uw (bedrijfs) naam en ook het kenteken wordt op uw (bedrijfs)naam geregistreerd. De financieringsmaatschappij blijft gedurende de looptijd juridisch eigenaar van de auto.

 • + Wat betekent een slottermijn?

  De slottermijn is het bedrag welke aan het einde van de looptijd nog openstaat. We proberen deze gelijk te laten lopen met de werkelijke waarde van de bedrijfswagen na afloop van de overeenkomst. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. De hoogte van de slottermijn proberen we samen in te schatten bij het afsluiten van de Financial Lease overeenkomst.

 • + Waarom moet ik de btw zelf vooraf betalen?

  De auto wordt bij Financial Lease direct aan uw onderneming gefactureerd. U moet dan zelf de btw bij de eerste aangifte terugvorderen. Net zoals al uw andere zakelijke uitgaven moet u de BTW dus eerst zelf voorschieten.

 • + Kan ik over de maandelijkse leasetermijnen ook de btw terugvorderen?

  Nee, dit kan niet. De maandtermijnen zijn vrij van BTW. Dit komt omdat u bij het aanschaffen van de auto het volledige btw bedrag al hebt teruggevorderd. U kunt daarom niet nogmaals de btw terugvorderen.

 • + Staan de maandelijkse termijnen vast?

  Staan de maandelijkse termijnen vast?

 • + Staan de maandelijkse termijnen vast?

  Stopt u met uw bedrijf? Dan moet de leaseovereenkomst helemaal ingelost worden. U kunt de auto ook laten overnemen door een ander bedrijf. Daarvoor moet de financieringsmaatschappij dan wel toestemming geven. Neem hiervoor contact op met een van onze lease adviseurs.

 • + Wat is het verschil tussen een marge en btw auto?

  Als u op zoek bent naar een gebruikte bedrijfswagen, dan krijgt u sporadisch te maken marge auto’s. Over een btw auto, kunt u als ondernemer de btw terugvorderen, over een marge auto niet. De btw van een marge auto is al een keer betaald door bijvoorbeeld een particulier, waardoor deze niet nogmaals betaalt hoeft te worden. Een marge auto is dus btw vrij.

 • + En de bijtelling?

  Rijdt u met de bedrijfswagen meer dan 500 km privé per jaar? Dan moet u in Nederland de fiscale bijtelling betalen. De categorieën voor bijtelling zijn sinds 2017 vereenvoudigd. Voor een volledig elektrische auto betaalt u dan 4% bijtelling. Een auto die meer dan 0 gram C02 uitstoot valt in de 22% bijtelling categorie.

 • + Kan ik auto vroegtijdig inlossen?

  U kunt vroegtijdig inlossen door extra maandtermijnen te betalen. Ook kunt u het gehele openstaande saldo in een keer betalen.

 • + Wat is de maximale looptijd?

  De maximale looptijd van een financial lease bedraagt 60 maanden

 • + Wat is het verschil tussen de btw en bpm?

  Btw is de Belasting Toegevoegde Waarde op bijna alle producten en diensten, en dus ook op bedrijfswagens. De BPM is een extra belasting die alleen van toepassing is op personenauto’s, motorfietsen, en bedrijfswagens die particulier gebruikt worden.

 • + Wat is btw?

  De BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) is de aanschafbelasting op een (bedrijfs)auto of motorrijtuig. Iedereen die iets koopt, betaalt een prijs waarin de belasting toegevoegde waarde is inbegrepen. Het bedrag wat je aan de verkoper hebt betaald bevat dus omzetbelasting. De verkoper draagt deze Belasting Toegevoegde Waarde later weer af aan de belastingdienst.

Operational lease

 • + Wat is operational lease?

  Operational lease is de meest uitgebreide manier van leasen. Bij operational lease worden alle kosten die gemaakt worden om de bedrijfswagen te gebruiken in de leaseprijs opgenomen. Dit met uitzondering van de brandstof.

 • + Hoe werkt operational lease?

  Samen met Uw adviseur spreekt u een looptijd en kilometrage af. Uw adviseur berekent daarmee uw maandtarief. In dit tarief zijn de kosten voor onderhoud, reparatie, rente, verzekering en afschrijving inbegrepen. Rijdt u meer kilometers dan contractueel afgesproken? Dat is uiteraard geen probleem. Wel worden deze extra gereden kilometers per maand met U afgerekend. Op Uw leasecontract staat de prijs meerprijs per kilometer vermeld.

 • + Hoe wordt de leaseprijs bepaald?

  Bedrijfswagenleasing bepaalt de leaseprijzen aan de hand van een aantal factoren: de aanschafwaarde van de leaseauto, de looptijd van het leasecontract, het samen overeengekomen aantal kilometers dat u rijdt per jaar. Wij maken geen onderscheid in klantprofielen, iedereen is bij ons welkom.

 • + Is tussentijds overstappen op een andere bedrijfswagen mogelijk?

  Indien u een upgrade zou willen maken van compacte bedrijfswagen naar een luxere bedrijfswagen is dit mogelijk. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met een van onze leaseadviseurs op het nummer 088 - 700 1899. U kunt ook gebruik maken van onze website chat voor eventuele vragen hierover.

 • + Is brandstof inbegrepen in de leaseprijs?

  De kosten voor brandstof of AdBlue zijn niet inbegrepen in de leaseprijs. De overige kosten zoals de verzekering, onderhoud, reparatie, bandenslijtage, APK, pechhulp, en hulp bij schade wel.

 • + Kan ik zelf een autobedrijf kiezen bij onderhoud of schade?

  Nee, de leasemaatschappij bepaalt waar onderhoud of reparatie wordt uitgevoerd. U kunt bij ons gemakkelijk online een afspraak maken. Gebruik daarvoor dit formulier. Bij eventuele schade kunt u hier een melding maken. Wij helpen U zo snel mogelijk weer op weg. U kunt ons direct bereiken op: +31 (0)88 700 1899.

 • + Mag ik zelf aanpassingen doen aan mijn bedrijfswagen?

  Zelf aanpassingen doen aan uw bedrijfswagen zijn mogelijk indien u deze van tevoren bespreekt met uw leaseadviseur. U kunt deze bereiken via 088 - 700 1899 of via de chat onderaan de website.

 • + Is er een mogelijkheid om mijn leasecontract tussentijds te beëindigen?

  Indien u kiest voor een operational lease vorm is dit niet kosteloos mogelijk. U kunt uw auto voortijdig terug brengen, maar dient wel de resterende maanden te betalen.

 • + In welke landen ben ik verzekerd als ik rijdt met mijn bedrijfswagen?

  Indien u bij ons leaset ben u verzekerd binnen alle landen die op de groene kaart staan vermeld. U kunt een groene kaart aanvragen door met ons contact op te nemen.

Huidige leasecontract & beëindigen leasecontract

 • + Ik wil mijn contract uitbreiden met bijvoorbeeld navigatie, All Season banden, een trekhaak of imperiaal.

  Bij BedrijfswagenLeasing kunt u eenvoudig uw leasecontract uitbreiden. Wij bieden u pasklare oplossingen aan zoals brandstofpassen, winterbanden, navigatiesystemen en trekhaken. Informeer bij een van onze adviseurs naar de mogelijkheden.

 • + De minimale looptijd is verstreken, kan ik toch blijven leasen?

  Ja, we spreken van een minimale looptijd. U mag de auto door blijven rijden zolang u wenst.

 • + Wat is procedure bij het inleveren van de leaseauto?

  We ontvangen uw opzegging graag digitaal, dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar opzeggingen@bedrijfswagenleasing.nl. U ontvangt dan van ons een bevestiging met daarin de inleverdatum en inleverlocatie. Het is ook mogelijk om de leaseauto tegen meerprijs op de door u gewenste locatie in Nederland te laten ophalen.